Meny
 
Ögonbryn

Med ögonbrynen i fokus.

Den synligaste trenden inom makeup just nu är ögonbrynen. Det finns många olika tekniker för att få till de perfekta ögonbrynen. Här är exempel på några

  • Statiska ögonbryn- skarpa konturer
  • Tecknade ögonbryn- ser naturligare ut.
  • Snabba ögonbryn - Hollywoodstyle

 

Var ska brynet starta? Ta din pensel och lägg den från din näsvinge upp till ögonbrynet. Passera innerdelen av ditt öga och du har en startlinje. För att se vart brynet ska sluta använder du penseln igen och lägger den från näsvingen förbi ytterkanten av ditt öga och upp på ögonbrynet och du får en slutpunkt. Högsta punkten på ditt ögonbryn får du genom att ta penseln och lägga den från näsvingen och passera förbi ytterkanten av din iris.

 

ögonbryn

 

 

Har du långt imellan dina ögon kan du börja lite längre in för att ge illusion om att dina ögon sitter tätare. Om dina ögon sitter tätt ihop börjar du istället ditt ögonbryn lite längre ut för att ge intrycket av att dina ögon sitter bredare isär. Är dina bryn i olika höjd eller är olika långa, jobba på båda brynen samtidigt för att kunna jämföra.

 

Har du en fetare hudtyp passar torra produkter dig bäst, för att de håller längts. Lägg gärna highlighter innan du målar brynen för att lättare se formen. Använd alltid en nyans ljusare än din hårfärg på ögonbrynsskuggan för då ser det mer naturligt ut. Starta alltid med att borsta dina bryn för att se formen på dina egna bryn.

 

Statiska ögonbryn använd pensel och krämig ögonbrynsfärg. Snedskuren pensel och gärna en tunn när det gäller krämiga produkter. Mät ut dina punkter- start, stopp och högsta. Måla skarpa streck med hjälp av din pensel och forma den ögonbrynsform du önskar. Tips använder du krämiga produkter lägg en ögonbrynsskugga ovanpå. Välj gärna två kulörer av ögonbrynsskuggor, en ljusare som du använder vid startpunkten för att sen fylla på med den mörkare nyansen från mitten och ut mot stoppunkten av ögonbrynet. Ögonbrynsskuggan läggs även den på med snedskuren pensel.

 

Tecknade bryn ger ett naturligare intryck och du målar dit strå för strå. Använd en väldigt tunn pensel och ögonbrynsskugga som går att fukta. Viktigt är att följa brynens växtriktning d.v.s. börja vid startpunkten och dra uppåt för att sen gå över till vertikalriktning. Måla med lätt hand strå för strå.

 

 ögonbryn

 

Snabba bryn passar dig om du redan har fina ögonbryn men vill förstärka kontur och färg på brynen. Till snabba bryn använder du två ögonbrynsskuggor, en mörk och en ljus. Börja med den ljusa vid din startpunkt. Dra ett lätt streck i underkant av brynet och jobba sen uppåt. När du når den högsta punkten använder du den mörkare ögonbrynsskuggan. Använd bara lite ögonbrynsskugga på din borste och jobba med lätt hand.

  

Det finns massor av olika produkter för att fixa ögonbrynen. Fråga i butiken vilka produkter som passar dina ögonbryn bäst. Personalen visar dig gärna hur du ska gå tillväga för att få de snyggaste ögonbrynen till vardag och fest.

Senast ändrat - 19 april 2018

Relaterade butiker

kicks-logo
rituals logo
body shop logo