Meny
 
Picknic i skidbacken.

Picknic i skidbacken.

Nu stundar många härliga stunder ute i vinterlandskapet. Men vinteraktiviteter innebär också kurrande magar och sug efter god mat. Har du tröttnat på korv och bröd eller kalla pannkakor, får du tips om alternativ här.

                                                 

Röd thaicurrysoppa med köttbullar

Varmt och mättande i backen.

 

Tillagningstid ca 20 min. 4 portioner

1 msk röd currypasta

3 msk tomatpuré

4 fint strimlade salladslökar

2 pressade vitlöksklyftor

800 g kokosmjölk

2 dl vatten

200 g gröna gröna ärter

4 limeblad

1.5 tsk fisksås

Till servering:

20 köttbullar

 

Gör så här

1. Bryn currypasta och tomatpuré på hög värme i en gryta eller stor kastrull, cirka 2 minuter.

2. Tillsätt salladslök och vitlök, stek ytterligare någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och koka försiktigt 10 minuter.

3 Ta bort limebladen

 

Förvara i mattermos. Lägg i köttbullarna i mattermosen strax innan servering , då hinner de bli lite varma

 

                                              

Matiga Wraps

4 portioner

 

4 runda mjuka tunnbröd

4 ägg

120 g rökt skinka

0.5 dl olivolja

salt och svartpeppar

0.5 dl majonnäs

2 skivade tomater

 

Gör så här

1. Stek ägg och skinka i olivolja. Salta och peppra. Bred majonnäs på bröden, lägg på skinka, ägg och tomater. Vik ihop brödet från båda sidorna.

2. Rullen in i smörpapper.

 

Tips Vill du ha lite mer smak kan du ha på pepparrot, cayennpeppar eller chilisås.

 

                                            

Äppel- och avokadosmoothie

En len och god smoothie full med nyttiga vitaminer och mineraler.

 

ca. 2 glas

5 dl äppelmust eller juice

70 g färsk spenat eller grönkål

1 avokado

1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft

30 g färsk ingefära, skalad

 

Gör så här

1. Mixa ihop alla ingredienserna i en mixer till en slät och grön smoothie.

 

Du kan byta avokadon mot banan.

 

                                              

Söta tortillaschips

Krispiga som chips men med sötma! Servera med de bär eller frukter och dippa i kvarg  med vaniljsmak

 

6 portioner

1 förpackning små tortillabröd

1 dl vatten

0.5 dl strösocker

 

Till servering;

2 dl kvarg, med vaniljsmak valfri frukt i säsong tex äpple i klyftor, jordgubbar, vattenmelon, druvor, m.m.

 

Gör så här

1.  Pensla tortillabröden med vatten på båda sidorna. Strö socker över tortillabröden och grilla hastigt på svag glöd eller värme i stekpannan.

2. Lägg på en plåt att kallna och torka till.

 

Tips, för lite mer smak krydda med kanel eller kardemumma.

 

Källa. Coop recept på Coop.se

Senast ändrat - 09 januari 2019

Relaterade butiker

Cerveras Logga
coop logo
Intersport logo