Meny
 

Nu flyttar vi ut!

Äntligen kom värmen och vi bara längtar att få flytta ut på våra balkonger, uteplatser och trädgårdar. Uteplatsen blir som en förlängning av vårt boende och vi vill gärna mysa till det även ute. Kanske vill du förändra eller förbättra din utemiljö. Torp köpcentrum tipsar om fina ting som kan förgylla din uteplats.

Börja fundera på vad du vill använda din utemiljö till. Är det för soldyrkan, skönt häng med familj och vänner eller en lugn oas. Nu är du redo att inreda din utemiljö.

 

Välj en möbel som passar ditt användningsområde och storleken på din utemiljö. Soldyrkaren kan välja lutningsbara solstolar alternativt ett lounge set. I oasen passar sköna rottingfåtöljer, en utesäng, hängmatta eller hänggunga. Där du kan krypa upp och finna ditt inre lugn. För skönt häng är lounge set eller ett fint matbord med stolar två möjligheter. Vilket du väljer beror på hur du vill umgås. Har du riktig stor plats är det perfekt att inreda med båda alternativen för att kunna byta miljö under festliga tillfällen.

 

Lounge set Jet Set

 

Lounge set Jet Set från Hillerstorp finns hos Bauhaus.

  

Passa på att flytta ut köket under sommaren. En bra grill oavsett om det är kol eller gasol är en bra investering. Har du platsen är ett utekök med vattenho och bänkar en lyx du kan unna dig. För dig med balkong är en elgrill ett alternativ för att få till sommarmaten utomhus. Hos Cervera finner du både grill och alla kökstillbehör som behövs i ditt utekök.

                           cervera

 

Träredskap- Tina nyloppis, Stekpanna – Skeppshult, Karaff – Bloomingville, Handukshängare- Tina nyloppis, Diskborste och diskmedel – Meraki. Alla produkter på bilden finns hos Cervera.

 

Även om de flesta älskar sol kan det ibland vara bra att söka lite skydd. Numera finns det en uppsjö av olika alternativ. Allt från vanliga parasoll och markiser till paviljonger och pergola med tak. Viktigt att tänka på vid köp, är vilket material det är gjort av. Är det vattentåligt, klarar det blåst m.m. Tänk också på att sommaren bara varar några månader om året och att du därefter måste ha en bra plats att förvara dina saker på.

 

pergola  

Pergolux från Hillerstorp finns hos Bauhaus.

 

Nu är grundinvesteringarna klara och det är dags för det lilla extra. Har du ett uterum kan du gå all in med kuddar, mattor, plädar och annat som förhöjer mysfaktorn. Är det däremot en altan eller en balkong bör du ha möjlighet att förvara dina saker då du inte använder dem. Alternativt välja kuddar av material som är vattenresistenta.

 

                           hemtex

 

Hos Hemtex finner du massor av kuddar i härliga sommarfärger.

 

Krukor, fat och vaser kan stå ute oavsett regn eller sol. Även ljuslyktor kan stå ute, men ljusen kan smälta vid höga temperaturer. Tänk på att naturmaterial som lergods, keramik, metall klarar sig bäst från att bli solblekta. Även trä kan vara alternativ där vädret snarare tillför en vacker patina. Det gäller främst om du väljer trä som kommer från de nordiska breddgraderna.

                     cervera

 

Ljuslykta-Holmen, karaff-By On , ljusstake-Bloomingville, Fat och vas från By On, hittar du hos Cervera

 

För att bygga den ultimata utomhus miljön krävs en vacker ljussättning. Du kan tillföra ljusslingor eller solcellslampor. Viktigt att tänka på när man använder lampor utomhus är att kolla av om de verkligen är till för den miljön. Annars kan de bli rent av farliga. Samma gäller om du väljer en permanent lösning. En permanent lösning ska alltid kopplas in av en elektriker. Bestäm vilket syfte din belysning ska ha. Är det en allmän belysning eller är den till för att höja mysfaktorn. En permanent trädgårdsbelysning kan du med fördel lägga på timer som du kan variera efter årstiderna.

 

                            bauhaus

 

Decklight från Markslöjd finner du hos Bauhaus.

 

Sist men inte minst. Glöm inte att tillsätta gröna växter och blommor. Det ger den extra lilla mysfaktorn till en ganska billig kostnad. Alla har inte gröna fingrar men ta hjälp av personalen i butiken för att hitta din nivå för skötsel och omvårdnad. Mindre träd och gräs fungerar lika bra i kruka på balkongen som i trädgården. I handeln finns även självvattnade krukor som inte behöver lika stor översyn som en vanlig kruka. Plantagen har ett stort utbud av sommarblommor och fleråriga växter och träd.

 

Nu är det dags att luta sig tillbaka och bara njuta av sommaren i din sköna utemiljö och skapa minnen att bevara inför kallare årstider.

Senast ändrat - 17 maj 2018